ELLÁTÁS: A programban szereplő ellátás mindig a szálloda leírás mellett szerepel. A felszolgált étel jellegét (felszolgálás, svédasztal) mindig az adott szálloda határozza meg. Az étkezésekhez semmilyen ital nem jár, kivétel a reggelihez tea, kávé és gyümölcslé.

SZÁLLÁS: Európai színvonalú szállások. Azonos kategórián belül a szállodaváltoztatás jogát fenntartjuk.

SZOBÁK: A szobák elosztása a szállodák kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a normálnál, míg a háromágyas szoba normál esetben egy kétágyas szoba pótággyal, ami kisebbé teszi a szobát 3 ember számára, ezért 1 gyermekes család részére ajánlott. A szobákat általában 14 óra után lehet elfoglalni és legkésőbb 10 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában helyezik el.

GYERMEKKEDVEZMÉNYEK:
Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekek kapnak, akik az utazás befejezéséig nem töltik be a 12. életévüket. Gyermek elhelyezése mindig szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyermekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.

EGÉSZSÉGÜGY: Mallorcán nincsenek járványos betegségek, nem szükséges a védőoltás. A nagyon erős napsütés ellen viszont védekezni kell magas faktorszámú napozó krémekkel (árnyékban is!).

BETEGSÉG: Az utazás izgalma, a hirtelen megváltozott időjárás és étkezési szokások miatt kisebb gyomorpanaszok léphetnek fel.
Megelőzés:
- nagy melegben, napon jéghideg ital fogyasztása nem ajánlott;
- melegből, ha teheti, ne lépjen be légkondicionáló által nagyon lehűtött helyiségbe;
- ne igyon csapvizet! (az italokba tett jeget nem csapvízből készítik);
- ne egyen meg olyat, amit nem kíván;
- bármilyen panasszal azonnal forduljon az idegenvezetőhöz!
A Földközi-tengerben, fürdőzéskor védekezzenek a medúzák csípésétől és a tengeri sünök tüskéitől mőanyag lábbelikkel, csípés esetén pedig azonnal forduljanak orvoshoz.

ORVOS, GYÓGYSZERTÁR:
A gyógyszertárat Farmaciának hívják, melyek bejáratánál található egy kiírás, hogy éjjel éppen melyik ügyeletes. Ne felejtsenek el számlát kérni! Ha elkerülhetetlen az orvos kihívása, tájékoztassák az idegenvezetőt, ő majd intézkedik.

ÉGHAJLAT: Spanyolország időjárása mediterrán jellegű, hosszú forró nyárral, enyhe téllel és kevés csapadékkal. Mallorcán évente átlagosan 2600 órát süt a nap. A nyári hónapokban a hőmérséklet 30-350C fok körül van. A fejünket mindig takarjuk be, nehogy napszúrást kapjunk. A napozás a déli órákban kerülendő!

VÍZHŐMÉRSÉKLET: A Földközi-tengernél a víz csak nyáron alkalmas úszásra, máskor meglehetősen hideg.

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyolorszag-utazas.blog.hu/api/trackback/id/tr282130459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása